Novice in obvestila

29jul

Nov brezbarvni lak za izjemne rezultate

Predstavljamo vam nov MOBIHEL 2K HS 2:1 brezbarvni lak DH low VOC, ki ga odlikujejo visoka elastičnost, povi ...
več

 

19jan

Odprli smo nov, modern avtoreparaturni center

V novem avtoreparaturnem centru na Količevem pri Domžalah smo v štirih etažah, na 2.400 kvadratnih metrih ...
več

 

25nov

Nov 2K HS 4:1 kompaktprimer WINTER low VOC in 2K trdilec 750 W

Novost, ki prihaja iz programa MOBIHEL, je 2K predlak za aplikacijo pri nižjih temperaturah. MOBIHEL 2K HS ...
več

 

Arhiv novic
Mobihel > Novice > Novice
  • Povečaj razmak med vrsticami
  • Povečaj pisavo
  • Pomanjšaj pisavo
  • Natisni

Odprli smo nov, modern avtoreparaturni center

V novem avtoreparaturnem centru na Količevem pri Domžalah smo v štirih etažah, na 2.400 kvadratnih metrih neto uporabnih površinah, združili razvojne, prodajne in izobraževalne kapacitete avtoreparaturnega programa.

Mobihel Helios

Mobihel Helios

Mobihel Helios
 

Program avtoreparaturnih premazov je med največjimi in strateško gledano najperspektivnejši program v podjetju Helios TBLUS in Skupini Helios, zato ga ves čas izdatno podpiramo, razvijamo in vanj investiramo. V duhu tekočega napredka in konkurenčnega poslovanja pozorno spremljamo razvojne trende in prodajni program nenehno dopolnjujemo z novimi izdelki. Skladno s tem razvijamo tudi recepture za nove nianse avtomobilskih reparaturnih barv, s čimer neodvisno konkuriramo ostalim proizvajalcem. Avtoreparaturne premaze tržimo v okviru blagovnih znamk MOBIHEL, MOBIFLEET, COLOMIX in RADEX. MOBIHEL je blagovna znamka s širokim in globokim naborom visokokakovostnih izdelkov, ki še tako zahtevnemu ličarju nudi vse potrebno za celovito reparaturo osebnih avtomobilov. Izdelki MOBIFLEET predstavljajo univerzalno rešitev za reparaturo komercialnega transporta (kamioni, avtobusi, vagoni ipd.). COLOMIX je blagovna znamka avtoreparaturnih premazov s pomembnim tržnim deležem na trgih nekdanje Sovjetske zveze. Njeni aduti so podmateriali in gotove nianse avtolakov. V okviru blagovne znamke RADEX pa lahko našim kupcem ponudimo širok izbor profesionalnih materialov za ličarska dela, pripomočke in opremo.

V letu 2010 je avtoreparaturni program predstavljal petino vrednostne prodajne realizacije v Helios TBLUS, v celotni Skupini Helios pa dobrih 13 % vrednostne prodajne realizacije.

»Vizija Skupine Helios je uvrstitev med prvih deset vodilnih izdelovalcev barv in lakov v Evropi in novi avtoreparaturni center je vsekakor korak na poti do tega cilja,« je ob otvoritvi Avtoreparaturnega centra na Količevem povedal predsednik uprave Helios Domžale, d.d., Uroš Slavinec, in dodal: »Strategija avtoreparaturnih premazov temelji na uspešnem prodoru na še nekaj preostalih neosvojenih trgov Evropske unije, na uspešni ohranitvi vodilnih tržnih pozicij na okrog 15-ih trgih srednje, jugovzhodne in vzhodne Evrope ter nadaljevanju širjenja portfelja trgov izven evropskega kontinenta. Z namenom doseganja navedenih ciljev smo v letu 2010 ustanovili novo podjetje v Turčiji, ki bo v prvi fazi tržilo naše avtoreparaturne premaze. Ocenjujemo, da bomo v novem centru zaradi visoke tehnološke opremljenosti in odličnih ostalih pogojev za delo še bistveno bolj intenzivni pri razvoju izdelkov, izdelavi receptur za avtomobilske nianse in šolanju končnih uporabnikov avtoreparatur. Tako načrtujemo, da bomo letos s kakovostnimi izdelki lahko realizirali okrog 10 % večjo prodajo kot lani.«

Hkrati z razvojno vizijo bo s pomočjo investicije v avtoreparaturni center mogoče zadostiti tudi okoljski zakonodaji Evropske unije 2004/42/CE, ki za avtoreparaturne premaze tega tipa zahteva vsebnost organskih topil pod 420 g/l, kar je z do sedaj uporabljanimi vezivi nemogoče, medtem ko izdelki na vodni osnovi to omogočajo.

Mobihel Helios    Mobihel Helios   Mobihel Helios