Mobihel > Sistemi > Čiščenje površine
  • Povečaj razmak med vrsticami
  • Povečaj pisavo
  • Pomanjšaj pisavo
  • Natisni

ČIŠČENJE

Čiščenje površine


Pred lakiranjem je potrebno obvezno odstraniti vse nečistoče, kot so: ostanki brušenja, soli iz vode in brusilnega papirja, višek tesnilnih mas v primeru dodatnega tesnenja ali zaščite, soli, maščobe z rok, vse ostanke (tudi v sledovih) različnih silikonskih sredstev, če so bila uporabljena ipd.

Izredno dobre rezultate v odpravljanju vseh vrst umazanije dosežemo z MOBIHEL Antisilikonskim čistilom low VOC ali z MOBIHEL HYDRO Razmaščevalcem. Čistilo se na površino nanese s papirnato brisačo ali čisto krpo, ki ne pušča nitk. Nato se s suho krpo ali papirnato brisačo površino obriše do suhega. V primeru, da smo čistilo samo nanesli in ne obrisali je možno, da se na pokrivnem premazu MOBIHEL HYDRO Base MIX preslikajo lise.
Površina mora biti torej popolnoma čista in suha, saj v nasprotnem primeru lahko nastanejo številni defekti: kraterji in bežanje barve, kasneje pa tudi mehurčki ali pokanje barve. Odpravljanje teh defektov je težko in zahteva popolno odbrušenje površine in ponovno lakiranje.

Z MOBIHEL HYDRO Čistilom očistimo površino pred vsako fazo lakiranja.
Edino v primeru kitanih površin čistila ne uporabljamo, saj bi v kit vnesli vlago, posledica tega pa so mehurčki, ki se pojavijo že v predlaku, največkrat pa v pokrivnem premazu.
Tudi v primeru dvoslojnega lakiranja MOBIHEL HYDRO Base MIX pred nanosom MOBIHEL 2K HS 2:1 brezbarvnega laka low VOC obrišemo samo z lepljivo krpo.